Geel Design staat voor User Centered Design

Control Rooms

Een controlekamer is een complexe werkomgeving. Door te starten met een goede analyse worden alle dilemma's vroegtijdig besproken.

Het vernieuwen van uw controlekamer doet u als het goed is maar eens in de 15-20 jaar en gaat gemoeid met aanzienlijke kosten. Dan wilt u dat alles in een keer goed is. Door de aanpak van Geel Design worden alle belangrijke issues vroegtijdig in het proces besproken. Ook worden eindgebruikers intensief betrokken in het proces. Zo komen we samen tot een optimaal ontwerp. 


De inrichting van een controlekamer is optimaal als deze gebaseerd is op de werkprocessen en uit te voeren taken, onderlinge communicatie, zichtlijnen en looproutes. De werkplek is effectief als alle benodigdheden op een logische manier gerangschikt zijn.


Om te komen tot een optimale controlekamer doorloop ik samen met het management en de gebruikersgroep een aantal stappen. Per project worden de stappen op maat gedefinieerd.


Aanpak algemeen:

  1. Site visit - elk project begint met een site visit waarin kennis gemaakt wordt met de gebruikersgroep en de huidige manier van werken (indien mogelijk)
  2. Visie en ambitie - een sessie waarin de visie en ambitie voor de toekomstige controlekamer samen met het management gedefinieerd wordt.
  3. Taakanalyse - sessie(s) waarin ontwerpeisen worden gedefinieerd samen met de gebruikersgroep en het management op basis van taken, samenwerking, concentratie, zichtlijnen, looproutes, e.d.
  4. Functioneel Ontwerp - op basis van de visie en de analyse worden verschillende varianten voor inrichting en werkplekken gemaakt in de vorm van een virtueel 3D model. Hieruit wordt samen met de gebruikersgroep en management een onderbouwde keuze gemaakt op basis van de ontwerpeisen.
  5. Functioneel Programma van Eisen - rapportage met relevante eisen uit ergonomische normen ten aanzien van de werkplek (zit-sta-werkplek, hoogteverstelling werkblad en beeldschermen, vrije beenruimte, etc.) samen met een omschrijving van het Functioneel Ontwerp.


Ervaring in de chemische industrie, VCA VOL gecertificeerd.

Ervaring met brugbediening en inrichting van schepen.

Ervaring met cameratoezichtruimtes.

User interfaces

De kunst is om alleen die informatie te tonen die nodig is voor het uitvoeren van de taken.

User interfaces zijn gemakkelijk te gebruiken als deze geschikt zijn voor de beoogde taken en workflow, als ze gemakkelijk te bedienen zijn, aansluiten bij de verwachting van de gebruiker en als fouten maken geen probleem is. De kunst is om alleen die informatie te tonen die nodig is voor het uitvoeren van de taken.


Om te komen tot een optimale user interface doorloop ik samen met het management en de gebruikersgroep een aantal stappen. Per project worden de stappen op maat gedefinieerd.


Aanpak algemeen:

  1. Site visit -elk project begint met een site visit waarin kennis gemaakt wordt met de gebruikersgroep en de huidige manier van werken (indien mogelijk).
  2. Visie en ambitie - sessie waarin de visie en ambitie voor de toekomstige user interface samen met het management gedefinieerd wordt.
  3. Taakanalyse - sessie(s) waarin ontwerpeisen worden gedefinieerd samen met de gebruikersgroep en het management op basis van type gebruikers, taken, workflows, informatiebehoefte, etc.
  4. Functioneel Ontwerp - op basis van de visie en de analyse wordt een werkend prototype gemaakt. Dit wordt met gebruikersgroep en management getest waardoor de gebruiker weet wat hij krijgt en voldoende mogelijkheden heeft in een vroeg stadium bij te stellen.
  5. Functioneel Programma van Eisen - rapportage met relevante eisen uit ergonomische normen ten aanzien van de user interfaces samen met een omschrijving van het Functioneel Ontwerp.



Ervaring in de chemische industrie met de user interface van DCS systemen.

Ervaring met de user interface van brugbediening.

Ervaring met de user interface van security management systemen

Product design

Een antropometrie-studie helpt om het product op de gehele doelgroep af te stemmen.

Producten zijn prettig in gebruik wanneer deze binnen zichtbereik en handbereik zijn gepositioneerd, wanneer ze prettig vast te houden zijn, gemakkelijk te bedienen en goed te lezen. Het is complex om voor een grote doelgroep waarin veel variatie is in lichaamsafmetingen te komen tot een optimaal ontwerp.


Om te komen tot een optimaal product doorloop ik samen met het management en de gebruikersgroep een aantal stappen. Per project worden de stappen op maat gedefinieerd.


Aanpak algemeen:

  1. Site visit - elk project begint met een site visit waarin kennis gemaakt wordt met de gebruikersgroep en de huidige manier van werken (indien mogelijk).
  2. Visie en ambitie - sessie waarin de visie en ambitie voor de toekomstige producten samen met het management gedefinieerd wordt.
  3. Taakanalyse - sessies waarin ontwerpeisen worden gedefinieerd samen met de gebruikersgroep en het management op basis van werk setting, taken, bedienen en lezen, etc.
  4. Functioneel Ontwerp - op basis van de visie en de analyse worden verschillende varianten voor het product gemaakt in de vorm van een virtueel 3D model. Hieruit wordt samen met de gebruikersgroep en management een onderbouwde keuze gemaakt op basis van de ontwerpeisen.
  5. Functioneel Programma van Eisen - rapportage met relevante eisen uit ergonomische normen ten aanzien van het product samen met een omschrijving van het Functioneel Ontwerp


Ervaring met productontwerp in de medische sector.

Referenties 

Onder andere:

Share by: